tisdag 7 april 2009

Mormors pulver is da shitI slutet på 2007 var jag på semester på nya zealand. Frågade en kille på ett klättergym om han hade något recept för illaluktande klätterskor.
På bred, typisk dialekt förklarar han för mig att jag ska gå in på skönhetssalongen mittemot och fråga efter "Grannys powder". Jag var säker på att han skämtade, men mina ryggsäcksbegravda dojor behövde medicin. Expiditen jag frågade gav mig en konstig blick innan hon utbrister. Ah, du menar "Gran's remedy". Det finns här borta.

Man strör lite av pulvret i skon varje dag under en vecka. Ska hålla tillbaka lukten i upp till 6 månader säger företaget. En klar överdrift, men...
Den burk jag hade med från NZ har jag snålat med länge. Till slut googlade jag upp företaget och gjorde en beställning från down under.

Pulvret anlände idag och jag har redan förberett mina fontan-dojor för flygresan genom att ge dem en skopa var. Man får vara försiktig så man inte överdoserar bara. Vill ju att skorna ska sitta bra på foten också. Hellre lite för lite än för mycket i den här typen av skor med andra ord.

I love the smell of climbing shoes in the morning.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Sassa brassa mandelmassa !
Heja sören
countdown to lockdown...
Jag ser dig på läppen av cul de chien (eller vad d där taket heter) med en kamera i ena handen oh en baguette i andra , bara för att showa ! / Go go go .......!

Anonym sa...

Sören du behöver inte beställa pulver från andra sidan världen.

Jag hade samma problem med mina skor, köpte gula kulor med glada gubbar från Team Sportia i KSD. De var stora som en "dank".

Man stoppar kulorna i skorna efter användning, fungerar utmärkt.
Nu luktar de mumma ur dojorna :)

/Jonas

Sören D sa...

@martin fint i gbg förstod jag, cul de chien säger du... ska kolla upp i föraren när jag kommer hem.

@jonas
jag har provat sån där sprej á bowlingskor innan. rena dreten. kulor kanske är bättre än pulver, då man slipper riskera att skon inte sitter lika tajt om man överdoserar.
när jag gjort slut på dunderpulvret, kanske jag provar dina glada gubbar.

JON sa...

Kan du kolla innehållsförteckningen?

Det är inte så att det är glorifierad talk?

Babypuder fungerar nämligen likadant, köp dock den oparfymerade sorten då parfymen fan luktar värre än skorna innan..

Sören D sa...

@jon
active ingredients
peppermint oil, kawakawa, manuka oil, alcohol, undecylenate, alum

vet inte hur man rör ihop det där för att få ett pulver men...

finns säkert massor av tips och trix för detta. huvudsaken är att man slipper lägga dojorna i karantän så fort man varit iväg på äventyr.