måndag 28 juli 2008

jättekastet i Avelsbol del2
sida 3. den helt platta highballväggen.

Om någon lyckas ta sig upp på denna platta vägg, så ska jag vara den första att göra hatten av. Helt slät vägg, med mikroskopiska utbuktningar.

Streckade projektet till höger är den jag hänger på. Början går väl an, men sen försvinner alla grepp. Möjlig utväg upp till vänster om man är duktig?

Längst till vänster lyckades jag putsa upp något som kanske är möjligt. Hörnet innefattar ett snällt grepp. Ut till en taskig crimp som kanske någon duktig orkar hålla i för att etablera fötter på dåliga steg innan tokig catch till taskig kant.


sida 1
svaväggen. Hårt ansatt av lav och mossa som blivit ett med berget. Inga tydliga grepp, men det finns säkert något litet under mossan som räcker. Kan bli en del kul balansiga leder med helkroppskontakt mot klippan skulle jag tro. Tänkte inte på om det fanns något där sida1 möter sida 4. hmmm.

sida 4
överhängande klippa. projektet ovan gör den duktige enkelt? Fina hyllor och sprickor till läppen. Där blir allt märkligt svårare. Utsteget är bättre putsat än bilden visar, men kruxet att ta sig över kanten var för mycket för mig. Om man hade en spotter kanske jag hade vågat idiotslänga en tass över kanten, men... grad = övre 6- lägre 7 registret?
Finns ev. något att göra på högra hörnet också. Dock inget jag provade.

3 kommentarer:

Moa sa...

Vi har mycket att göra i vinter !
/ m

Anonymous sa...

härligt jobbat sören! Var finns stenen :)? /Mr.F

Sören sa...

martin: det tar aldrig slut. studerat höjdkurvskartor idag. Finns en del intressant att åka ut och titta på.

mr F (Frisk?):
Kör från Arvika mot Klässbol. sväng av vänster i höjd med klässbol mot värmskog. På väg mot där Lasse bygger sitt hus och där Martin J växte upp om du vet var det är.
Följ vägen i ungefär 8km tills du ser en första och enda(?) minnesmärkes-skylt (stenen är minnesmärket) som pekar upp åt höger. Om du kommer fram till en korsning och ser ut över en sjö så är du i värmskog. Ta en räkmacka på liljenäs café och kör sedan tillbaka och leta vidare.