fredag 11 juli 2008

Att bestiga fel berg !

Onsdag, slutar jobbet , in i bilen och iväg,23 framme vid spiterstulen, försöker lokalisera vart jag ska gå i natt (haha) . jag kom mitt i natten på att jag inte behövde nån repbroms, gött där sparade jag ytterligare 100 gram! och slängde ur ett bragopaket och locket på ryggsäcken, där sparade jag ytterligare typ 200 gr... .

0500 iväg, tycker inte riktigt att karta/kompass stämmer med verkligheten men lugnar mig med att jag i alla fall är på väg upp i rätt dal , vadar över en älv och bränner över glaciären, ser nu väggen och känner fortfarande inte riktigt igen mig, men va fan berget glittertind står ju där ...

Letar efter saker som stödjer mig i min tro , klättrar, löst , deanpotter style is da shit ! men känns som att d e 200 m block staplade på varandra ! sista repan på med isutstyr igen och plötsligt sätter jag yxorna i ett hav av gnistrande vit snö, jag är uppe.

Klättringen tog 2 timmar . otroligt fint väder . Lång retur på 3 timmar och efter 10 timmar är jag nere vid bilen igen. Nånting känns inte rätt med karta kompass grejen...

Bränner hem, hemma vid 22, sova säng upp och jobba vid 0600 .

På lunchen idag satte jag mig med en riktig karta och kollade och till slut hittar jag felet,

jag gick upp i helt fel dal och lyckades med konststycket att hamna på och klättra leirhö 2330m

Östpillaren 200 m 5+, vilken de beskriver i föraren som "svaert löst fjell"!

Men som en del i mitt mentala träningsprogram var det en otroligt nyttig erfarenhet , jag känner att jag kunde hantera mig själv och mina demoner på berget men att man är väldigt själv och utsatt på vägen dit .

Lärdom : -kompassen ljuger aldrig¨

-deanpotter style är ett bra system för soloklättring

-känns d fel är d fel men kan bli bra ändå !

-yr.no är grymt bra för att träffa in ett högtryck.

/chockad /glad/ martin

Inga kommentarer: