onsdag 16 juli 2008

där satt den!

ledde idag första bestigningen av Solkatt, 6b / 6b+ på åmotfors-klippan.

har bråttats med den flertalet gånger, hopplöst tufft vasst och tungt, men idag bara flöt jag upp, kändes helt underbart!

vilken grej!

att borsta fram en led, bulta den, klura ut den och sen sätta den, helt fantastiskt!

samtidigt lite sorgligt att ha en led i huvudet såpass länge, och sen liksom lägga den på hyllan och knata vidare till nästa projekt.

nästa projekt är iofs redan här.. framborstat i sulvik. vet inte hur jag ska kunna säkra den dock.. och jag klarar inte att lyfta från marken på den.. men den innehåller en härlig heelhook på svagt överhängande vägg, som går över i en stor bula av kvarts eller liknande, hård bucklig glasliknande sten, med underclings i nedkant. därifrån en liten sne list långt upp åt höger, och sen catch upp till slopande grepp uppe på en hylla. efter den rättså lätt klättring, säkringsmöjligheter finns i en spricka på övre halvan, fina juggar och stora block upp till topps. dream on, dream on.. det här vädret måste väl ta slut nån gång också, tycker det åskar och regnar för jämnan numera.

tjotjo!! //lycklig moa

3 kommentarer:

Soren sa...

grattis till leden. synd att vi var vilse på toppen av klippan när du satte den. Nästa gång ska jag provhänga på gravitationsdansen.

hittade inte mina sandaler när regnet öste ner som värst. de blev borta någonstans på toppen. Bara att knalla upp och börja leta. Blött? JA!

Henric har dina 3 karbinpar som jag plockade ner från ditt fd projekt.

Madde sa...

Himla kul Moa! ;-) Grattis också!
Det var skoj å läsa, gör att man blir sugen själv! kram

M&M sa...

tackar :))

sören:
måste varit underbart mysigt att klättra upp där i hällregnet. hoppas du hittade den snustorra fina paddan vid bilen..
får sammanstråla med henrik nån dag, kanske i sulvik lör fm.
//moe