tisdag 26 maj 2009

oj oj oj, så mycket boulder

I desperation hörde jag av mig till Jonte igår. Hjälp, visa mig var det finns ny boulder så jag slipper slita mitt obefintliga hår över projektet vid hästspåret.
Han tog mig till Djupdalen i utkanten av Karlstad. En förkastning som Färjestad, Hästspåret och Anneberg också tillhör. Det finns mycket mer boulder än jag trodde i lilla Karlstad.

Djupdalen är därtill i princip oklättrat fastän man har vetat om dess existens en längre tid. Anledning: Jag misstänker lathet. Det är inte så stor klätteraktivitet i stan, så den lilla klick som häckar på klipporna går hellre till relativt renputsade, etablerade boulders istället. Man har inte tid att putsa först och sen klättra.

Då stället har potential till både många och fina problem, så borde det locka dit några åtminstone. Jag vet att jag kommer spendera lite tid där i sommar.

Jag och Jonatan var där någon timma och hann med att putsa upp och sända 4 nya problem. Se video på två av dem nedan.

Vi är bägge över medellängd och svor unisont åt en gammal 6b+, sittstart (liggstart för långa) vid övre klippan. Som direkt svar på denna frustration döptes två problem till gnom respektive dvärgdödaren. Graderna ungefärligt rätt om man har längden.

På hemvägen visade Jonatan var boulderstället Anneberg ligger. Detta stället var också över förväntan. Här finns en del spektakulära problem. Taket såg t.ex. sjukt kul ut. Vilka luftfärder om man missar catchen.

Någon som undrar hur ställena ser ut och hur man hittar till dem? It's your lucky day. Som en del i mitt projekt att inventera alla klippor i värmland och försöka skapa förare för dem om de håller måttet, finns nu två utkast klara. Framförallt finns det bilder att titta på hur väggar och stenar ser ut.

De hittas genom att klicka på DJUPDALEN respektive ANNEBERG.

Vet du vad tidigare problemen heter, vem som gjort dem osv. Fyll då hemskt gärna i denna uppgift på Sverigeföraren. Det är bara att klicka på redigera-knappen när du tittar på artikeln och ändra. Busenkelt och MYCKET uppskattat!



Inga kommentarer: