söndag 22 mars 2009

Våxnäs funkar

Igår sken solen (igen). Härligt!
Jag och Jonas Wallmander var och utforskade/utvecklade de klippor jag ser från mitt fönster just nu. Jag har aldrig tyckt att de har varit något att ha innan. Inga tilltalande problem, lite för lätt och lite för lågt. Kommunen har dock varit där med ett saneringsteam och fått bort all grafitti och de har sågat ner buskar. Det gör stället mer attraktivt och de klippor som tidigare låg i ett buskage ligger numera öppet och lapar sol från tidig dag till sen kväll. Ypperligt ställe att börja utesäsongen på. De tidigare dolda klipporna visade sig ha en del fina problem dessutom. Nog för ett långväga besök? Knappast, men de som bor i Karlstad med omnejd kan faktiskt finna en del problem värd besväret.
Våxnäs boulders ligger en dryg kilometer från Tingvallahallarna där Karlstad Klätterklubb har sin inomhusvägg. Nu finns ett nära alternativ så fingrarna får smaka annat än plast.
Våxnäs funkar... faktiskt.

Rörde ihop ett utkast på sverigeforaren

En handfull problem såg dagens ljus och flera projekt rekades. Här är video på några lösta problem.



2 kommentarer:

Anonym sa...

du har våxnäs , jag har sulvik
då behöver vi aldrig bråka och störa i varandras 'hoods / peace
ps/ jag ska ta fler boulderväggsbilder idag , bra jobbat vid dumburken./ ds

Sören sa...

Ska kolla på stället vid jobbet någon dag. Den klippan sträcker sig dock in på någons gräsmatta där den är som finast. Får väl gå dit med en sockerkaka eller något, så markägaren blir glad på mig. Flest hoods vinner.

Handlar det inte om att man ska "äga" och få respekt i andras hoods? Jag kommer förbi till helgen.