onsdag 11 mars 2009

Motivation efterlyses


Först förkylning. Strax efter det var jag på massage. Denna gjorde inte lika gott som den förra jag fick. Efter en dag i skidbacken eskalerade nämligen mitt onda till mitt livs första ryggskott. Sån där smärtlindring i gelform är en fiffig uppfinning. Innan skottet avtog har jag passat på att svulla i godis, alkohol och skräpmat. När jag plasthorade igen möttes jag av några svettiga ungdomar som avverkade 550 vertikala höjdmeter utan vila iförd viktväst! Jag gick hem och grät. Dagen efter tvingade jobbet mig till stora staden i öst. Jag beslöt mig för att bygga upp min motivation genom att förlora min klätteroskuld på karbins boulderproblem. Hittade till slut dit. Mycket folk i mina ögon, men så kommer jag också från skogen där din samtalspartner ofta utgörs av ditt eget eko. Jag känner direkt av mitt eländiga vänstra ringfinger (hoppas det hinner gå över tills vi drar till fontan). Fina problem har de snickrat ihop. lyckades dessutom onsighta de flesta svarta jag provade, så jag trodde stället tyckte om mig. Försöker mig upp på några vita men se där sa naturen ifrån på skarpen. Jag blir totalt förintad. Greppen skrek... Du är tjock, gammal och svag. Har du svullat i godis, skräpmat och alkohol dessutom? Muhaha. Jag gick hem till hotellet. Undvek Receptionistens blick med mina tårfyllda ögon. Kastade mig in i hissen och gick med raska steg till mitt rum. Klädde av mig naken, la mig i fosterställning i ett hörn där jag grät mig till sömns. Ska det vara så svårt att bli stark som måttligt talanglös gubbe? Jag gillar ju min fika-klättring (50% fika och 50% klättring i de lägre registren) med måttlig träningsdos. Men Samtidigt vill jag bli bättre och klättra hårdare. Motivation för att höja träningsdosen önskas. Upplys mig.

13 kommentarer:

Anonym sa...

den stora staden i öst , menar du väl ! muhahaha / m (en annan gammal gubbe , välkommen i gänget! )

Sören D sa...

Var ju inte klar med texten din speedy gonzales där. Uppdaterade via mobilen, så det tog lite tid.

helgplaner? hacka is om sulvik är snötäckt? allt under förutsättning att jag inte ska jobba.

Climbersmedia 2008 sa...

Jag vet, set till att du blir av med jobbet, då har du inget att göra på dagarna och det enda stället du får ngt gjort på är boulderrummet (mitt garage), i en början känns allt lustigt, nu kan livet börja om igen, som proffsbouldrare... eller not. Jag tror att jag har klättrat nästan alla dagar sedan jag fick gå från fabriken. Idag skiner solen och jag hopas på en sändardag, bättre än de andra blöta dagarna. Keep it on, vila fingret men kötta med de andra fingrarna, för i fontan behöver du vara stark, ganska få 6b-klättrare klarar av en 4- mantling i fontan ;-)

Anonym sa...

ok , så en snabb titt i nasas smartbook for dummies <

v * bloggtext = kompassrikting + 180

/eller /

Sören D sa...

dan: Har sagt upp mig från jobbet förut, men är ändå kvar. Verkar svårt att bli av med.
Tror mer på garaget i så fall. Om träningen finns ständigt närvarande, så är det svårt att fuska med den. Steg 1 kanske är en greppbräda.

Hittade dessutom en klippa 100 meter från jobbet som ser outvecklad ut. Säger upp mig när jag utvärderat den :)

4-mantling i fontan om man är 6b-klättrare.
Suck... jag kommer behöva hänga på problem i 3-registret. *gråter igen*

Climbersmedia 2008 sa...

Oj förlåt ;-), men köp en greppbräda nu då, då klarar du 4-mantligarna till v-16. Eller jag vet inte om greppbrädan är lösningen heller...
Är det en boulderklippa? Fint att kunna springa ut dit på lunchen. På söndag kommer våren, då blir man glad.
Har ni kollat in områden som ni MÅSTE besöka i fontan? Jag tror att vi börjar med Bas Cuvier på söndagen, fast det brukar vara mycket folk där på helgerna. Har ni förare? Om ni är "rookies" och inte klättrar 7a och hårdare är Cirkelföraren ett bra alternativ. Vi har tre olika förare med oss... undrar varför...

Climbersmedia 2008 sa...

Och tänk på att det lär vara helgdag när vi kommer ned, så handla i Beauvais. Det är stängt i butikerna på söndagar, och kanske på måndag också.

Sören D sa...

Klippan vid jobbet är en boulderklippa. totalt 50 meter bred, helt vertikal och 3-4 meter hög. Frågan är om där finns några kvalitativa problem. Ligger i skuggläge, så jag får ge den några riktiga vårdagar innan snön är borta.

Vi kommer åka ner redan på långfredagen och bli kvar till nästa fredag. Så inte riktigt hela vecka 16.

Den förare jag har är cirkelföraren, eller en förare med cirklar beskrivna åtminstone.
Vilka områden vi ska besöka har jag ingen aning om. Lyssnar på alla erfarna röster. Vi kommer åka dit samtidigt som Karlstad Klätterklubb med sina 6-7 pers, så vi kan bli ett riktigt swed-camp där nere om vi vill.

Moa sa...

Nice att Karlstad ska ner samtidigt :)

Försök stiga i graderna i fika istället, ta med riktigt lyxiga kladdkakor och tårtor ut så ska du se att 8-klättrarna kommer snegla lika avundsjukt på dej som du sneglar på dom..

Själv hoppas jag att motivationen kommer samtidigt som de varma ljusa sommarkvällarna.

//moe

Climbersmedia 2008 sa...

A just det, boludering är ju 95% fika och resten förnedring.

Johan G sa...

Men Sören vad är det jag läser :) Själv har mitt liv senaste 1,5 mån mest bestått av alkohol och vila, känner igen mig litegrann mao. Flyttar hem igen nästa vecka då får vi styra upp detta!!

Sören D sa...

Johan: Tiden går fort när man har roligt eller hur? Vi har en massa att avverka.

I ordning:
1. hacka is. får mina beg yxor idag.
2. hänga i tingvallahallarna regelbundet
3. lura med dig till fontan v.16
4. du ska visa mig guldkornen i Färjestad
5. vi ska ha regelbundna eftermiddagarsträffar i Dye så vi i slutet på sommaren kan göra de projekt som är kvar :)
6. projektet i filipstad 3 dgr i veckan :) Kan betala dig som belay-monkey om det är så.
7. Långweekend/ar i Rosendal.
8. Deje
9. ...

Vet du vad... min motivation är på väg tillbaka.

Johan sa...

Jag är med på allt utom nr 3. För då åker jag till fjälls, inte riktigt bestämt vart än men jag hoppas på isklättring i Lunndörren.

Angående nr 4 så hittade jag några intressanta block (oklättrade?) längre in i skogen vid Färjestad när jag var ute och sprang i vintras, det är väl mitt närmaste projekt plus att komma i form inför sommarens äventyr.

En helg i Rosendal är jag ju grymt sugen på också och skulle gärna sätta högre på listan.

Hörs och ses snart :)