måndag 11 augusti 2008

sportklättring ,blod och tinderangel .
Ja man , vi har varit en vecka i norge och glidit runt bland klipporna!Mestadels fin klättring, så fin faktiskt så vi glömde att ta kort men några fick vi tagit iallafall !Pump är ett ord som jag inte underskattar , pump är en sak som är bra att ha .Pump är liksom nyckeln till toppen, pump är bra att kunna styra mellan de olika kroppsdelarnavid tinderangel är d bra att ha i benen och vid brant sportklättring är det bra att ha i underarmarna! Pump ...Jag var ju så nära på Osambabosa och perler uten snor och och och .......men varje försök är ett steg närmare och vi fick klättra en mass fina leder , men en särskild juvel fick jag med mig iallafall ; Aloha !Moa är envis envisare envisast , jag kan nog gå i pension snart , finally !eller en boost för att sätta alla projekt i sulvik ! ( ah kan han aldrig sluta prata om det där jvla sulvik)/Martin


Alalala moa här också.


Krakel spektakel vad härligt det var att åka runt i norge en vecka! blabla vacker utsikt serpentinvägar fjordar bergstoppar blabla Wow!


Stryn: otroligt fin klippa, som danssteg uppåt uppåt uppåt i all oändlighet, känns som en annan värld.. varför åkte vi någonsin därifrån? vi kunde bara stannat och klättrat resten av livet..


Turtagrø / store Dyrhaugstindane: vildmark vildmark, men.. med elledningar, bilvägar, hotell och café? trots detta ett av de häftigaste fjällområden jag sett, höga spetsiga toppar. Vi knatade på uppåt och tyckte vädret var tokfint ända tills det började regna. Långt upp på dyrhaugsryggen klättrandes över blöta stenblock nära stupen. Hällde ut vatten ur ryggsäcken när vi kommit ner. Nästa gång vill jag boka in en vilodag inne i klättringsbiblioteket, sjunka in i en bok i en fåtölj med en kopp varmt te medans regnet vräker ner ute..


Natten (mellan Gol och Torpo): skogsklippa att återvända till, leder som biter sig fast i medvetandet och förföljer en i drömmarna. Se bara på tältplatsen!

I närheten ligger Sundreberget, en annan skogsklippa som först såg fantastisk ut, men som snart slog bakut mot oss i form av ett klipp-puder som måste ha liksom flagnat av under tjällossningen.


Klättringen Moa.. Jaja, har väl inte satt något.. men va fan, jag vill ju klättra klättra klättra vem bryr sej egentligen om jag tycker det känns härligt safe med topprep, om jag sätter mej ner och vilar och pustar nån gång ibland? Tids nog kommer jag leda de här härliga turerna, nu har jag faktiskt semester! :-P

eller ja.. den tog ju slut igår då..

men två semesterveckor finns sparade på kontot till i vinter, frågan är bara.. Malaysia Madagaskar Marocco Turkiet Långtbortistan Oooooo drömma kan man göra när man klamrar kabel och kopplar ljusrelän..


Puss och kram!


3 kommentarer:

Sören D sa...

vad fint ni verkar ha haft!
Nu blir jag ännu mer sugen på att åka dit.
Jag trodde inte vädret skulle vara så fint där uppe.

Anonym sa...

Tjenare Martin!

Såg att du varit inne på min sida å gluttat!
Hur e allt i Värmland?

/Robo

M&M sa...

bra , förutom regnhelvetet....
Jag har ett knippe fina turer här som du borde testa !hösttur?! / martin