tisdag 12 augusti 2008

Mycket att göra i höst

Var och tränade styrketräning igår för första gången på... 1½ år? Axlar, underarmar och rygg fick sig en omgång. Dumt värre då jag efteråt hängde på Lotta och Tomas till Tingvallahallarna för lite inomhusklättring. Jag har aldrig känt en sådan olustig känsla. Det var inte pump utan total orkeslöshet. Note to self... inte styrketräna innan klättring!

Hörde mig för angående klätterklippor när jag ändå var bland likasinnade. Det verkar inte finnas mycket i det gamla floddeltat som utgör Karlstad. Fick däremot höra att det finns en bultad klippa alldeles intill E18 mellan Årjäng och Töcksfors. ca 6 bultade leder på liten(?) klippa. Undrar vem som bultat upp dessa turer och var berget ligger mer exakt. Har letat höjdkurvor längs E18, men inte hittat något. Ännu ett bevis på att höjdkurvor verkligen bara säger en bråkdel om klipp-potentialen. Ska forska vidare i ämnet och återkommer.

Anna Sjödin från Torsby har rekat en klippa (Jotumsberget) strax utanför Vitsand 2 mil norr om Torsby. Enda aktiviteten på klippan verkar bedrivas av Vildmark i Värmland som har klättring här som en del i sitt äventyrspaket. I övrigt verkar klippan oklättrad för den som letar nyturer. 15 meter på sin högsta punkt och lite vägg, sprickor, vertikalt och överhäng om vartannat. Något för alla verkar det som. Se bilder nedan.

Jösse Klättersällskap har beslutat att köpa in bult och ankare för några tusenlappar. Dessa ska användas för att komplettera befintliga leder så att de blir säkrare och bättre, men framförallt för att etablera nyturer. De aktuella bergen är primärt Byn, Öjerud, Falleberget och ev nyturer i Årjängstrakten. Med andra ord så verkar det som att värmlandsklättrare har att göra i höst. Gôtt mos!


Inga kommentarer: