fredag 29 augusti 2008

Brattberget by night


Hellooo
jag lyxade till det och tog bilen med upp till sundsvall denna veckan. (pluggar på distans till elektriker där) körde iallafall på i så bra fart att jag hann stanna till på brattberget och klänga lite på måndagkvällen. djeklarns vad fint det var! klipphällar som stupar ner mot vattnet, ett mysigt vindskydd på toppen med utsikt ända bort mot sundsvall.
hade ingen topo eller nåt, men tror såhär i efterhand att jag klättrat på Over the top, 6, Onda vibrationer, 6+, Listig och stark, 5.
jag litar fortfarande inte på cloggern, utan känner mej tvungen att kolla den varannan meter, för TÄNK om den helt av sej själv gått upp så jag plötsligt skulle forsa ner utefter repet ner på närmsta knuten fem meter längre ner.. tja, vad hade det gjort, mer än lite ilningar i magen och kanske ett och annat skrubbsår? grigri´n litar jag mer på på nåt vis, när jag firar neråt.
jag lekte tills det blev mörkt, vågorna slog mot stranden under mej och fyren blinkade till mej ibland. starka känslor. lederna får högt betyg, jag vill absolut åka dit igen, kanske en långhelg med sällskap av jösse klättersällskap, med eldande och ölande i vindskyddet på kvällarna?
resten av veckan så.. believe it or not.. öste regnet ner. jag pluggade och deppade lite och körde hem igår kväll.
under tiden jag varit borta har martin byggt färdigt klätterparadiset i vårt sovrum, wohoo! saknas bara lite färg och några hundra grepp.. :))
i mitt huvud gnager lynnie diamond-projektet i sulvik. om jag.. skjuter upp repet med pilbåge runt ett stort löst block som ligger uppe på en hylla på areten, och sen fäster det i marken där det kommer ner igen.. och sen cloggar upp till hyllan.. och sen kopplar ur mej och solar upp den sista lätta biten.. är det godkänt? eller.. om jag sätter i två halvkassa friends halvvägs upp i underclingen under diamantflaket, och sen ger faan i att falla? njaa.. hmm.. får nog grunna vidare på detta.
hejsvejs //moa

1 kommentar:

Sören D sa...

Klart coolt om du täljer en pilbåge av enarna vid utsteget och använder den för att placera repet över blocket. Det måste väl vara godkänt?
Personligen hade jag lagt något i underclinget och sedan inte fallit. För blocket på hyllan hade jag ALDRIG litat på. Ta med ett bräckjärn och skicka ner eländet. Om du gör den 2-3 gånger till på topp, så kommer den kännas så lätt att du dansar upp :)