tisdag 27 april 2010

Total förökning

Det var länge sen jag gjorde något inlägg. Inte så värst mycket har hänt sedan sist.

Mellan varven med lille Herman försöker jag ta mig ut till klippor. Oftast i närheten av hemmet där det funnits några mediokra problem. Det intressanta är att det verkar finnas en hel del ogjort i min landsände, men det är inte bristen på sten som är problemet utan tiden att besöka det som finns. Åkte till Deje tidigare i veckan. Så bra kvalitet, oftast så välsäkrat, men så är klippan alldeles för kort. Då det ligger max 1,5 mil från hemmet, kommer det förmodligen bli hemmacraget där jag kommer spendera lite tid.
Jag fick gjort Nain Orawan 6c och Go go gadget arm 7a sist jag var där. Inga klassiker direkt, men tar dem nästa gång.


Johan försöker dra förbi cruxet på världens hårdaste 6b (Polaroid Mongolid)

Inspirerad av Martins bestigning av Blixt Gordon 7b i Dye, Karlstad, så letade jag mig dit under veckan. Dit letade sig också Stephan och Johan. Vi pressade en del på Blixt Gordon, men ingen fick till det. Jäkligt fint problem som jag ska prova varje gång jag är där. Fick i alla fall till en lösning på Sälen 7a som spottat av mig några gånger förut. Stephan fick det på film, så det kanske kommer rörliga bilder längre fram.

Johan jobbar på Sälen 7a

Angående titeln på inlägget. Nästan alla jag känner håller på att yngla av sig. Många barnvagnar vid klipporna i framtiden. Satan vad roligt!

Det verkar som att den större delen av de aktiva klättrarna (typ 6 pers) i Jösse klättersällskap drar ner till Utby till helgen. Hoppas vädrets makter står på vår sida. Jag är nämligen en av de 6. Vi ses på ängen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att se aktivitet , hojta om du rör dig mot arvika , eller nåt !

heja !

/

Petter sa...

Kommer herman med?

Moa sa...

vi har saknat sig i bloggosfären sören, välkommen hem!

Sören sa...

@martin: detsamma om du letar dig hitåt.

@petter: inte till climb-in utby, men till climb-in årjäng. hans första tältnatt. weeee.

@moa: det kommer mera. jag har ju kopplat in datorn på övervåningen nu också. tog bara ett halvår :) Det är bara på den jag orkat installera videoredigeringsprogram, så nu kanske det blir lite såna där videos igen.