söndag 20 september 2009

Yx-göran = ledd led numre förtio

När man vankar runt ensam hemma en hel helg så får man tid att tänka på onödiga saker. När regnet slår mot fönsterrutan kan man tex få för sig att gå tillbaka i minnet och skriva ner allt man lett trad under sommaren. Som jag kanske nämnt har mitt mål den här sommaren varit att leda, leda, leda, att våga gå upp från backen onsight på välsäkrade femmor, att bli av med paniken som lamslår mig när jag inte ser tydligt vart jag ska lägga nästa säkring..

Så: jag få det till att jag lett upp 40 olika leder i sommar i registret 3+ till 5+. Det är väl inte så pjåkigt? Blir värre nästa år när bara dom riktigt lärriga sprickorna återstår..


Nästa helg är det dags för Kolsrudsflaget, jag och Linn var vid sulviksklippan idag för lite uppvärmning och det kändes riktigt riktigt bra! Ledde upp Yx-Göran och toppade två st 5+ i regnet. Sen så får vi se hur kaxiga vi känner oss när vi står på svakruxet på Kolsrudsflaget..

Ingen kamera med idag så ni får istället bild på leden Solkatt 6b i Åmotfors. Leden jag förra hösten sa att jag aldrig aldrig skulle leda igen, men för en vecka sen så.. körde jag upp den igen, utan att ens vara särskilt rädd. Så lite av min ledfobi har nog släppt.

Nu hoppas jag Martin kommer hem snart från Hurrungarne, spännande och få höra hur det gått med fjellklatringen. Och Sören i Nissedal förstås! Ser fram emot inlägg och bilder!
1 kommentar:

Sören sa...

jag har inget internet hemma just nu, men hoppas kunna lägga upp lite bilder och kanske en längre text om nissedal och den finfina klättringen i missingmyr mellan Oslo och svenska gränsen.
håll ut bara och lycka till på kolsrudsflaget. Obs. Kör leden flåklypa och inte den till vänster. Flåklypa håller mycket högre klass. Eller kör både och jämför. Glöm inte kolla bilder på www.josseklatter.net från min och robins tur på berget.