fredag 24 september 2010

Moa


Senaste dagarna har jag skrivit lappar. Jag försöker formulera för mig själv vad som är viktigt. Sen försöker jag bestämma vad som är mest viktigt. Sen försöker jag få ihop verkligheten till något greppbart, och misslyckas gång på gång.

Högt upp på listan hamnar alltid samma saker.
-Loka. Ett litet liv vars lycka och olycka ligger helt i mina händer.
-Klättring. Men varför är jag så trött i kroppen, och varför spöregnar det nu när det äntligen är fredag?
-Jobbet. Kanske inte viktigt för mänsklighetens framtid, men viktigt för att få in pengar på kontot.
-Torpet. Jag vill få allt iordning, men inser att varje projekt bara är början på ett nytt.
-Människor. Ni som står mig nära, ni står högt upp på min lista. Jag vill träffas, umgås, hjälpa till i knepigheter, diskutera livet och döden, leka och kramas.
-Moder Jord. Eller hur man nu ska uttrycka sig. En känsla av nuet, det kan vara en fullmåne, en skalbagge, en älgkalv, en vattendroppe från ett granbarr, dimma över dammen i Åmot, något som får mig att stanna till en sekund.
-Äventyr. Jag vill vara ute på hal is, jag vill att det ska vara lite svårt, jag vill att utgången ska vara lite osäker.
-Kreativt skapande. Keramik, textilt hantverk, teckna, måla och skriva. En punkt som alltid puttas ner av de övriga på listan, men ändå ligger med i bakhuvudet.

De här punkterna gör mig till Moa. Allt annat kan egentligen bara skalas av.

Så vem är du? Är du vad du gör, eller är du vad du vill göra?

2 kommentarer:

rosaKanoten sa...

Underbara tankar, Moa. Har också tänkt på det här ibland. Och jag tror att jag är en kombination av vad jag gör och vad jag vill göra. Drömmar och verklighet. Kanske är jag en blandning av alla de otänkta sakerna jag säger, äventyren som jag drömmer om och gör, målningarna jag gör och mössorna jag stickar, loppen jag springer och hon med projektledarkjol på jobbet som vill förstå alla detaljer?

Sören sa...

tankvärt. bra skrivet.