torsdag 4 december 2008

sardinien är !
Okej. Sju hela dagar på Sardinien. Kunde blivit sol och bad, men de små äventyren tog överhanden.
Vi började resan i den underbara dalen Isili, galet många leder i alla lutningar som gjorde oss saliga. Åk dit, say no more!
När regn och blåst och mörker tog över andra kvällen började vi bila ut till östkusten. I bergspassen vid midnattstid hade stormens krafter ökat, dryga decimetern vatten forsade över vägen, drog med sig sten från berget och störtade vidare ut över vägkantens oändligt djupa stup. Där satt vi i vår lilla peugeut-hyrbil smygandes fram i 20 km/h, vi väntade bara på att vägen skulle vara bortspolad framför oss / stora stenblock skulle falla ner och krossa oss / vattenfallet under oss och vinden skulle dra med oss utför stupet. Under några skakiga bedjande timmar tog vi oss de sista milen fram till Dorgali där vi somnade i bilen i det trygga blinkandet från stadsbelysningens strömavbrott och det fortsatt dånande skvalande skyfallet på biltaket. Tre dagar senare var vägen över bergspasset fortfarande avstängd, så teorin om att vi utan vidunderlig tur skulle dött där ute känns fortfarande högst verklig. Under hela veckan sen var vägar bortspolade, avstängda, överallt var sten, lera och skräp, som efter en tornado på en film.
Smått skakiga tog vi oss till Cala Fuili och Cala Luna, vilda marker med sagostränder och grottor. Mycket var tyvärr blött efter stormen, så det blev inte så mycket klättrat.
Next stop Cala Goloritze, Aguglia en bit söderut. Efter en magisk vandring ner mot havet i en dalgång klättrade vi uppför Aguglia, en ~135m underbar grå kalkstens-spira som smalnar av till en liten topp där vi precis fick plats att sitta båda två. Vinden slet i oss så vi trodde vi skulle flyga av, ooh, önskar mej dit igen, så otroligt vackert vilt utsatt..Oiii!
Vi hann även med fin klättring i Siniscola, försökte träna mitt led-psyke på några 5a-5c med varierande resultat (Moa är bäst i världen / Moa ber skakandes av rädsla om att snälla snälla få komma ner på marken igen innan hon dör) och följde Martin på gudomliga sva-turer i sexa-registret. Ville aldrig åka därifrån men den slaskiga vardagen i sverige drog oss hemåt. mm låt mej åka dit igen, bara fortsätta balansera mej uppför små kalkstenshål i all oändlighet..
/moe

några ord från Martin:

Det är fint på sardinien.
Klättring är kul.
Ja.

3 kommentarer:

Peter Erhard sa...

Martin! Vi funderar på att besöka "det nya fontan" i norge under mellandagarna. Vill du visa?

M&M sa...

absolut , det blir premiären för oss alla i det nya fontan ...
Vi hörs , men jag kan nog typ alla dagar alla tider och så .
avstånd , sulvik - secret crag 12 mil ! sulvik - font 185 mil
/martin

Sören D sa...

såg ut som att ni hade det fint i sardinien. finns det fler bilder att ta del utav. hemsidan behöver vettni!

new font = kongsvinger?
sign me up i så fall