onsdag 13 januari 2010

lilla söta fröken Fräken, ifrån Fryken

I mellandagarna gjorde jag ett markfall och fick offra ett revben åt de illvilliga klättergudarna.
Inte hel än, men 3 veckors frånvaro av fysisk aktivitet gör att jag kryper längs väggarna.
Därtill har de nya stegjärnen kommit. Ett par Grivel Rambo 4 blev det och jag var bara tvungen att prova dem.

Hade ett jobbärende i länets norra delar. Avvek tidigt för att hinna med något av de två isfält jag kände till på vägen hem. Solen sjönk snabbt, så det blev närmaste anhalten vid Tossebergsklätten mellan Sunne och Torsby. Vid rastplatsen, med utsikt över Fryken, alldeles intill E45 finns några enskilda partier med klätterbar is. Dominerande sprängklippa, 10-15+ meter högt.

Förmodligen blivit klättrat här tidigare. Dock inga besök den här säsongen. Inte så mycket att hänga i granen i och för sig, men ändå... Hade varit kul med tecken på fryksdalsklättrare så jag fick någon partner in crime. Då hade jag kanske inte behövt skita ner mig när jag måste ta mig uppför väggar ensam.

På vägen hem letade jag än en gång efter isfältet vid Östanås. Det hann bli lite för mörkt. Fortsatte förbi Selma Lagerlöfs Mårbacka och den natursköna slingriga vägen hem längs Frykens östra sida. Fryksdalen växer på mig. Det är fint här ta mig fan.


6 kommentarer:

Anonym sa...

is eller in imorgon ?

sören sa...

röstar på in i så fall. försöker leta mig upp lagom till ställverket öppnar.

Anonym sa...

ok, jag ska dit en sväng 07.30 sen åker vi ut och isar lite vid 8.30 typ. Kan inte på kvällen .

Kram

Johan Gustafsson sa...

Hej Sören, låter ingevidare med revbenen. Har du inte hittat isen vid Östanås?? Letade lite nu i gamla datorn men hittade ingen vägbeskrivning, har för mig den syns från vägen bakom en liten röd stuga.

Här i Åre är det hyfsad isklättring, ett isfall på gångavstånd och ganska många inom 1 timmes körning. Om det passar in i ditt liv så är du välkommen upp och hälsa på. Har för mig jag sagt att jag skulle bo supertrångt men det gör inte utan har faktiskt en riktigt gästsäng och jag stannar till mitten av april.

Ha det bra!

Sören sa...

@johan:
alla hintar om hur jag hittar den där isen vid Östanås är välkomna. Varit åt det hållet vid tre tillfällen nu, men inte fått tillfälel att inspektera. Ska hålla utkik efter det röda huset. Har du mer tips?

gästsäng i Åre? Du vet hur lyxigt det är va? Jag är hemskt sugen och ska kolla upp möjligheterna i slutet på vintern. Just nu är det lite fullt upp :)

Ta vara på dig du också!

Johan sa...

Om du kör från Sunne så är klippan och isen på vänster sida och det ska synas?? Där är några åkrar och som sagt en liten stuga. Det ska bara vara några 100 meter från vägen. Tror jag..

Jag skulle inte beskriva mitt boende som lyxigt =)