fredag 18 december 2009

Jag har blivit pappa, firar med leksaker och bouldertävling

Det var länge sen jag gjorde något inlägg.

Vad har hänt sedan sist?

Jag har investerat lite inför vintersäsongen.

En Moon fingerboard pryder numera ingången till köket. En djävulsk konstruktion. Första dagen var friktionen helt ok och jag lyckades göra fantastiska två (haha) pullups i de dåliga sloparna innan jag förvånat föll platt på ryggen i trägolvet. 3:e dagen drog jag illa ett finger på brädans bästa(!) grepp. Inser att jag måste lägga upp träningen något om jag inte ska förstöra mig. Uppvärmning är säkert bra t.ex. Undrar när jag ens kommer orka hänga i de små crimparna. satan vad elaka de är.


Ett nytt blad till ena yxan är på väg på posten. Tänk vilka ockerpriser man kan ta ut för lite metall när det ska användas i ett specifikt syfte. Försöker inte tänka på det för att hålla humöret uppe. Blir de inte bra så blir jag tokig.

Ett par handskar är på väg i samma försändelse. Hoppas dessa fungerar bra att isklättra med.

Jag har också ropat in en auktion på tradera med lite godis där den största behållningen är 8 isskruvar. Under dessa kyliga dagar hoppas jag att det har bildats lite is i de värmländska skogarna. Ska undersöka de närliggande fälten så fort jag får lite tid över.

Tid är dock en bristvara nu för tiden. För 9 ½ månad sen gjorde jag nämligen sambon Hanna på tjocken. Igår hände det och en ny crimpvänlig klätterprins såg dagens ljus. En bebisvåg sköljer just nu över Jösse Klättersällskap och det verkar som att den framtida klättergenerationen är räddad. Jag är i alla fall stolt. Både över lille Herman och stålkvinnan Hanna. Kommer kanske mer bilder på junior längre fram. Om några veckor när han campuserar på fingerboarden kanske.

För att fira kommer jag med största sannolikhet delta på Jösse Klättersällskaps klassiska julboulder som går av stapeln lördag den 19/12. Klockan 15 börjar festligheterna. fika, totalt ombyggd boulderarena med problem i alla svårigheter, massa klättersugna deltagare och allmänt myshäng är på agendan. Är du i Värmland med omnejd, så tveka inte att svänga förbi med klätterskorna och myshänga med oss.

För att ni ska få en uppfattning om tävlingsformen och dess opretantiösa inriktning så titta gärna på följande video som jag av en slump hittade på nätet. Den tycker jag återspeglas med glädje och klubbgemenskapen i fokus. Sen kan jag inte annat än älska deras boulderavdelning, vilka urtoppningar och möjligheter. Som Fountainbleau fast inne. Vill ha!!Appropå Fountainebleau så bifogar jag några videos av skiftande kvalitet på ett par problem som gjordes under v.42.1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis !
Du kan ju ha Herman i ena näven och köra pullups med den andra ... i den dåliga slopern på uttiltad bräda i L-hang position.
/kram / m