söndag 28 augusti 2011

back from the dead


En blogg är en blogg är en blogg.. men inte om ingen skriver!

Jag och Joanna hade en hel del beslutsångest under torsdagen och fredagen. Yr.no lovade mycket regn, och lite sol, och sen lite mer sol, och sen regn igen.. vart skulle vi åka?
Några timmar före avfärd enades vi om att det faktiskt inte var såå stora regnmoln över bohuslän. och man kan ju alltid aida om det regnar..

..och regna gjorde de. och aidade gjorde vi. :) Jag kände lite på mig att jag skulle gilla Ulorna, det var som att klättra ner i paradiset, lodräta klippväggar och hav. Regnet bildade vattenfall utför klipporna, och jag var så lycklig att jag hoppade jämfota. Så här kommer lite bilder:på söndagen lyckades vi faktiskt få lite sol mellan regnskurarna, vi hängde vidare i stegarna, denna dag på Björkberget som var en trevlig ny bekantskap.

men men söndag kväll nu igen. dags att packa till nästa helg!7 kommentarer:

Sören sa...

Var det Ulorna som var den sista bilden på klipporna också? Jäkligt estetiskt klippvägg.
Kul att ni hade det bra hur som helst.

Moa sa...

Yes Ulorna it is :) det mesta där är friat idag, go for it Sören!

Anonym sa...

Hej!Glöm inte att endast CLEAN aid är ok i Bohuslän,speciellt på Ulorna har många vart förbaskade på att det hammras!! /BKK

Martin sa...

Nu vet inte jag i det här fallet men jag tycker man ska vara restriktiv även med cleanaid när turer väl har blivit friade , camhooks kan oxå spränga , hooks mmm det mesta egentligen . Aida bara där det inte går friturer är en bra tumregel.

/m

Moa sa...

Anonym BKK: Gäller detta även på de leder som fortfarande benämns som A1 osv i förarna? Självklart hamrar vi ingenting på C-lederna!

Anonym sa...

http://www.solstaskaret.se/vanerskridsko/slk/turrpt/06-07/e/20070309174013/index.html

Anonym sa...

Nej, ingen hammare annat än i stora berg är väl rimligt? I vart fall inte på Bohusgranit, då finns det väl klart sämre klippkvaliteer att banka bult på. Att slå bult i Ulorna får väl ses som fullständigt oacceptabelt. Åk in i skogarna på skitklippa om du måste aida med hammare. Det finns gott om sådan.
/Per Larsson