torsdag 27 januari 2011

R.I.P Festis M8


Åkte till Finnskogen1 då ryktet sa att där fanns bra förhållande och långväga resenärer. Dumt nog dribblade jag bort de långväga resenärerna med felaktig vägbeskrivning. sorry.

De bra förhållandena stämde bara delvis. Förra värmeböljan hade tagit hårt på isen som istället för utmärkta förhållande endast visade upp bra sådana.
Markus hade siktet inställt på en snabb repetition av Martin Juranders nya Festis M8. Besviket fick vi inse att den viktiga istappen och avslutande isgardin var nästan helt borta. Vi toppade lite på den, men det kändes långt borta.Markus

Observera den tunna start-istappen på Festis
Fick nyligen ett tips av Stefan
Det gällde de häftiga greppen från www.iceholdz.com. De fungerar som någon form av geléfyllda grepp som man kan svinga yxorna i. Hur coolt som helst. Jag måste fråga om inte Karlstad Klätterklubb eller Jösse Klättersällskap kan köpa in dessa.

Greppen återkommer till viss del i följande halvpsykadeliska youtube-klipp.3 kommentarer:

Peter Erhard sa...

Går det bouldra i det fina överhänget?

Sören sa...

Känns tunt där Festis går upp, men går säkert vid sidan av. Dock generellt smulig klippa och det är mest inbjudande där det är som brantast och tunnast. Finns bättre boulder runtom skulle jag säga.
Guru Jurander som bor i skogen vet såklart bäst.

martin sa...

Festis är bara död för stunden , den kommer tillbaka, som allt annat !

Peter, i värmland prioriterar vi block eftersom väggar bara kan ge två stjärnor .

puss /